reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
UCI-president David Lappartient forteller om tunge tider for internasjonal sykkelsport. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

UCI-presidenten: – Den største krisen siden 2. verdenskrig

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) mister rittinntekter og sliter tungt økonomisk. En rekke tiltak er satt inn for å berge forbundet gjennom koronakrisen.

Av NTB | 10.04.2020 09:17:34

Sport: Det opplyser UCI i en pressemelding som også inneholder en hilsen fra forbundspresident David Lappartient. Han beskriver situasjonen som en «krise vi ikke har opplevd siden 2. verdenskrig».

– Utsettelsen av OL og Paralympics, de mange utsettelsene og avlysningene av konkurranser på UCIs kalender, samt usikkerheten som tynger annen del av sesongen, har stor påvirkning på sporten vår generelt og forbundet spesielt.

– UCI har gjort drastiske grep for å prøve å stå imot denne stormen. Det er vanskelige valg, men de er nødvendige om vi ønsker å gjenreise sykkelsporten etter covid-19, sier Lappartient.

– Landevei og terrengsykling er de mest berørte disiplinene. For eksempel er Giro d’Italia, Flandern rundt og Paris-Roubaix, tre prestisjefylte verdenstourritt, berørt. Også VM i terrengsykling er utsatt, mens flere verdenscupløp er flyttet eller kansellert, skriver UCI.

I tillegg til at sykkelsporten går glipp av store inntekter, har forbundet måttet betale tilbake registreringsavgiften som alle de avlyste rittene har betalt for å være en del av UCIs terminliste.

UCI opplyser videre at flere utviklingsprosjekter må revurderes, mens tilskuddene til de nasjonale sykkelforbundene må reduseres. Også avtaler med serviceleverandører, konsulenter og andre samarbeidspartnere skal gjennomgås.

Inntil videre er sykkelsporten satt på pause fram til 1. juni som følge av koronaviruspandemien. Alle vårklassikerne og storrittet Giro d’Italia er dermed avlyst eller utsatt. Det er fortsatt knyttet usikkerhet til om Tour de France kan gjennomføres. Det franske rittet har planlagt startdato 27. juni.

Det internasjonale sykkelforbundet har mottatt 650 henvendelser fra løpsarrangører om enten avlysning eller utsettelse av løp. Det utgjør 30 prosent av konkurransene på forbundets 2020-kalender.

På grunn av den tøffe økonomiske situasjonen har UCI bestemt seg for å permittere 130 ansatte helt eller delvis. I tillegg går forbundsledelsen ned i lønn, mens det blir ansettelsesstopp på ubestemt tid.

(©NTB)

Flere nyheter: