Menu
Kongefamilien på slottsbalkongen under fjorårets 17. maifeiring i Oslo. I år blir det ingen barnetog og Slottet har foreløpig ikke bestemt om de skal stille på balkongen for å hilse dem som måtte være ute for å feire nasjonaldagen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Uavklart om kongefamilien markerer 17. mai på slottsbalkongen

En uke før nasjonaldagen er det uavklart om kongefamilien vil stå på Slottsbalkongen for å markere dagen.

Av NTB | 09.05.2020 04:32:38

Fritid: Siden frigjøringen i 1905 har det bare skjedd seks ganger at kongefamilien ikke har stått på slottsbalkongen og hilst barnetoget som passerer forbi på nasjonaldagen, skriver Dagbladet.

Bortsett fra krigsårene 1940- til 45 og i 1910, da kongefamilien var i begravelse til kongens svigerfar Edward I i England, har de kongelige alltid stått på slottsbalkongen 17. mai. På grunn av koronautbruddet er det i år derimot ikke noe barnetog som skal gå forbi slottet, og det er ikke offisielt avklart om kongefamilien likevel skal stå på balkongen som tidligere år.

– Programmet er ikke helt ferdig fra Slottets side. Veien blir nok til mens de går, sier leder Pia Farstad von Hall i 17. maikomiteen i Oslo.

Heller ingen korps skal gå opp Karl Johans gate, og den tradisjonelle folkefesten på Slottsplassen er avlyst. Stortingspresidenten vil heller ikke stå på balkongen mot Karl Johans gate som vanlig på nasjonaldagen.

(©NTB)

Flere nyheter: