Menu
Magnus Carlsen prøver å bryte trenden i Champions Chess Tour. Han vant grunnspillet for femte gang på rad, men jager sin første triumf i utslagsrundene. Foto: Carina Johansen / NTB

Uavgjort for Magnus Carlsen første dag av kvartfinalen

Magnus Carlsen spilte remis i alle de fire hurtigsjakkpartiene mot Teimur Radjabov første dag av kvartfinalen i Champions Chess Tour.

Av NTB | 27.04.2021 22:39:30

Sport: – Jeg tror det er første gang jeg har spilt fire remis på en dag. Han spilte bra, men jeg var helt ute av det. 2. parti trodde jeg var tapt, men jeg slapp unna. Jeg er fornøyd med resultatet, men spillet var ikke bra, sa Carlsen til Chess24.

Uavgjort første dag betyr at vinneren av onsdagens duell tar seg til semifinale. Blir det uavgjort også da, blir det omspill i lynsjakk og eventuelt armageddon.

Carlsen har vunnet grunnspillet i alle fem turneringer så langt i nyvinningen Champions Chess Tour, men har fortsatt til gode å stå igjen som turneringsvinner etter utslagsrundene.

Wesley So (2), Radjabov og Anish Giri har gått seirende ut av de fire første turneringene. Carlsen har vært tapende finalist to ganger. Nå er han ute etter å bryte «forbannelsen».

– Det var det eneste partiet der jeg spilte brukbart, sa Carlsen.

I neste parti gjorde Carlsen en tidlig feil og kom på defensiven. En stund så det ut som Radjabov var på vei mot seier, men Carlsen forsvarte seg godt, og aserbajdsjaneren fant ikke de rette trekkene til å omsette overtaket i seier. Etter 56 minutter ble det remis.

Det ble remis også i det tredje partiet. Begge lot til å ha angrepsmuligheter etter åpningen, men allerede etter 29 trekk ble det poengdeling etter trekkgjentakelse.

Radjabov var egentlig kvalifisert for VM-kandidatturneringen i Jekaterinburg, men han trakk seg i mars i fjor på grunn av virusfrykt ved starten av pandemien. Maxime Vachier-Lagrave, som tok hans plass, endte på 2.-plass bare halvpoenget bak Jan Nepomnjasjtsjij, som blir Carlsens VM-rival i høst.

Forfallet i kandidatturneringen gjorde at Radjabov kunne delta i onlineturneringen og utfordre Carlsen der i stedet. Duellen om semifinaleplass er helt åpen etter første dag.

Carlsen hadde hvite brikker i det første partiet og prøvde seg med en uvanlig åpning, men greide aldri å skape særlig trøbbel for Radjabov, som virket svært komfortabel og til og med gjespet litt underveis i partiet. Det endte med remis etter 36 trekk.

Pilene pekte kraftig Radjabovs vei innledningsvis i dagens siste parti, men Carlsen forsvarte seg igjen dyktig med svarte brikker, selv om videobildene viste at han underveis fulgte litt med på favorittklubben Real Madrids semifinale i Champions League. Etter 31 trekk ble det remis nummer fire.

(©NTB)

Flere nyheter: