reklame for Utvik Autoservice
Menu
Teis Qvale
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

– Uaktuelt med vaksinering i bil

- Man skal ha øyekontakt med den som har tatt vaksinen og allergisjokkberedskap skal være tilgjengelig. Derfor er det uaktuelt med vaksinering i bil i Haugesund, sier smittevernlege Teis Qvale.

Av Egil M Solberg | 22.12.2020 22:35:25

Koronapandemi: I Karmøy legges det opp til «drive true»-vaksinering, der pasientene kommer i bil og får vaksine i bilvinduet før de kjører videre.

– I Haugesund vil de arrangere massevaksinering i Haraldshallen, forteller smittevernlege Teis Qvale til Haugesunds avis.

Han vil ikke vaksinere folk i bilvinduet.

– Da er det fryktelig vanskelig å observere pasienten i etterkant. Man skal ha øyekontakt med den som har tatt vaksinen og allergisjokkberedskap skal være tilgjengelig. Vi mener det blir for vanskelig å få til når folk sitter i bilene sine, forklarer Qvale til avisa.

I Karmøy er de av en annen oppfatning. Der har de engasjert Røde Kors for å bidra med observasjon og beredskap for sterke reaksjoner på vaksinen, før pasienten kjører videre.

– Hensikten er å gjøre dette både trygt og effektivt. Vi har flinke folk med mye erfaring rundt dette med vaksinering. «Drive true»-testingen var også ny, påpeker kommunelege Katrine Nesse overfor Radio Haugaland.

Smittevern i for bindelse med vaksineringen er også noe kommunene skal ivareta.

– Smittevernberedskapen skal også ivaretas på en god måte i forbindelse med vaksineringen. Det i seg selv kan være en utfordring med mye folk innom på kort tid. Da er drive true-vaksineringen et godt alternativ, forklarer kommunelegen.

Hør innslaget på vår podcast

Flere nyheter: