reklame for Utvik Autoservice
Menu
Norge U21s kamp mot Hviterussland er avlyst fordi det har brutt ut koronasmitte hos motstanderen. Foto: Fredrik Hagen / NTB

U21-landslagets kamp utsatt på grunn av koronasmitte

Tirsdagens EM-kvalifiseringskamp i fotball mellom Norges og Hviterusslands U21-lag i Drammen må utsettes på grunn av koronasmitte hos bortelaget.

Av NTB | 13.10.2020 14:23:01

Sport: Det bekreftet Norges Fotballforbund i en pressemelding. Bakgrunnen for utsettelsen er at en hviterussisk spiller har testet positivt på korona.

EM-kvalifiseringskampen skulle etter planen vært spilt på Marienlyst stadion i Drammen tirsdag kveld.

– Det hviterussiske laget ble i henhold til protokoll testet ved ankomst Norge. En spiller har testet positivt på korona, og NFF har i samråd med smittevernoverlegen i Drammen kommune utsatt kampen, sier NFFs konkurransedirektør Nils Fisketjønn.

Han opplyser videre at det hviterussiske laget umiddelbart ble satt i karantene, og NFF er i dialog med smittevernoverlegen i Drammen kommune og Folkehelseinstituttet med hensyn til smittevern, smittesporing og raskest mulig sikker uttransportering av laget.

– Vi har forsøkt å kartlegge hvilke spillere som er nærkontakter av den smittede spilleren. Laget har vært samlet i flere dager i forbindelse med landskamp mot Kypros hjemme i Hviterussland sist helg og på reise til Norge. Derfor er hele laget satt i smittekarantene som følge av den positive koronaprøven, og de kan ikke møte et annet lag i kamp, sier smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen kommune.

Det er ikke første gang at en internasjonal kamp på norsk jord blir utsatt på kort varsel som følge av virussmitte. Nylig måtte mesterligakampen mellom Vipers og ungarske FTC Hungaria utsettes som følge av at flere ungarske spillere testet positivt etter ankomst til Norge.

Norge hadde fortsatt en teoretisk sjanse til å spille seg fram til EM-sluttspillet, men den forsvant da Portugal tirsdag kveld slo Gibraltar 3-0. Dermed er 2.-plassen utenfor rekkevidde for det norske laget.

Det er ikke kjent når tirsdagens oppsatte kamp kan bli spilt.

(©NTB)

Flere nyheter: