Menu
FOTO: TKKK

Tysværpadlere klar for World Cup i Polen

Elise Erland og Lars Magne Ullvang i Tysvær kano og kajakklubb er klar for World Cup i Polen. Da skal de to også padle sammen i K2 500m mix.

Av Egil M Solberg | 20.05.2019 07:50:14

Padling: Lars Magne padler K1 1000m og Elise skal padle K2 200m og K2 500m.

I tillegg skal Lars Magne og Elise padle sammen i den nye disiplinen K2 500m mix. Dette blir første World Cup med 2 Tysvær-padlere i samme båt.

Det var like før helgen at Norges Padleforbud offentliggjorde uttaket til World Cup i padling i Poznan, Polen som arrangeres 23-26. mai.

Etter 3 seire på hjemmebane under Norges Cup åpningen forrige helg var det forventet at Tysvær kano- og kajakklubbs Lars Magne Ullvang skulle bli tatt ut på K1 1000m.

Viktig for Ullvang

– World Cup blir et viktig stevne for Lars Magne i forberedelsene inn mot European Games i slutten av juni hvor Lars Magne får målt krefter mot den internasjonale eliten under World Cup, sier Lavrans Eikje i Tysvær kano- og kajakklubb.

Nå skal formen testes ut mot verdenseliten.

– Etter en lang treningsvinter som har gått etter planen blir det spennende og se om Lars Magne har hevet sitt nivå slik at han kan være med å kjempe med de aller beste allerede kommende uke, sier Eikje.

Overraskende for Erland

Noe mer overraskende var det at Elise Erland også ble tatt ut.

– Elise er inne i sin første sesong i seniorklassen og viste i fjor i juniorklassen med 7. plass på K2 500m i junior EM at hun har et godt nivå inne, forklarer Eikje.

Under Norges Cup åpningen forrige helg gjorde Elise flere gode prestasjoner, både i K1 og i lagbåt.

– Elise ble dermed belønnet med en plass på World Cup laget hvor hun skal padle K2 200m og K2 500m sammen med Kristine Amundsen fra Bærum KK, sier han.

Dobbelt fra Tysvær

I tillegg er Elise og Lars Magne tatt ut til å padle sammen i den nye disiplinen K2 500m mix hvor hver nasjon stiller med en fra hvert kjønn i samme båt.

– Dette er en nyvinning som det internasjonale padleforbundet vil satse på fremover og det blir spennende og se hva klubbkameratene fra Tysvær kan klare sammen. Dette blir første gang Tysvær kano- og kajakklubb har 2 padlere i samme båt under et World Cup stevne, sier Eikje.

Flere nyheter: