Menu
Mike Tyson sammen med Cecilia Brækhus under et arrangement i Beijing i 2016. I september gjør Tyson comeback 15 år etter sin forrige proffkamp. Foto: Sofie Nielsen / HANDOUT / NTB scanpix

Tyson-comeback i bokseringen etter 15 år, møter Roy Jones Jr.

15 år etter at han bokset sin forrige proffkampen gjør bokselegenden Mike Tyson comeback. 12. september møter han Roy Jones Jr. i en oppvisningskamp.

Av NTB | 23.07.2020 19:47:43

Sport: Kampen skal bokses i Los Angeles, og boksekommisjonen i California har godkjent oppgjøret.

Tyson ble i 1986 tidenes yngste tungvektsmester da han slo ut Trevor Berbick i tittelkampen. Da var han bare 20 år gammel. I årene som fulgte gjorde han kort prosess med motstander etter motstander og var ubeseiret i sine 37 første proffkamper.

Et sjokktap mot James «Buster Douglas» i 1990 kostet ham tittelen og innledet en periode med store problemer og skandaler både i og utenfor ringen, selv om han gjenerobret tittelen i 1996. Han sonet fra 1992 en fengselsstraff for voldtekt, og i 1997 ble han diskvalifisert i tittelkamp mot Evander Holyfield for å bite et stykke av motstanderens øre.

Rykter om et planlagt comeback har svirret i flere måneder. I mai opplyste den britiske promotoren Eddie Hearn at han var tilbudt å arrangere en kamp for Tyson, men at han avslo av etiske grunner.

– Jeg ville gjerne se kampen, men jeg føler det er litt uansvarlig å sende en 53-årig legende tilbake i ringen, sa han.

Kampen skal være del av en showserie med legendariske navn fra ulike idretter.

Tysons forrige proffkamp var i 2005, da han tapte for iren Kevin McBride. Det var hans sjette tap på 58 proffkamper. 50 av dem ble vunnet.

Nå blir det likevel kamp for Tyson. Motstanderen Jones, som selv er en legende i bokseringen, har ikke bokset siden han slo Scott Sigmon i februar 2018. Han er 51 år gammel og var i sin tid verdensmester i fire ulike vektklasser, blant dem tungvekt.

(©NTB)

Flere nyheter: