Menu
Tysklands utenriksminister Heiko Maas. Foto: Raad Adayleh / AP / NTB.

Tysklands utenriksminister vil frata Hviterussland ishockey-VM

Tysklands utenriksminister Heiko Maas vil at Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) fratar Hviterussland årets VM i ishockey.

Av NTB | 14.01.2021 09:23:00

Sport: Maas mener at hele mesterskapet er et PR-stunt for landets kontroversielle president Aleksandr Lukasjenko. Han mener at det ikke er riktig at mesterskapet blir arrangert i et autoritært land der demokratibevegelsen undertrykkes.

– De som seriøst ønsker å vise solidaritet med Hviterussland kan ikke mene at landet skal arrangere VM i den situasjonen de er i, sier Maas til avisen Berliner Morgenpost.

Den tyske utenriksministeren stiller seg i en lang rekke personer som har ment det samme. Tage Pettersen, Norges Ishockeypresident, sa dette om situasjonen for én uke siden.

– Vi har tatt flere initiativ overfor det internasjonale samfunnet, sammen med våre nordiske søsterorganisasjoner, hvor vi har vært tydelige på at vi ønsker at IIHF skal planlegge et mesterskap utenfor Minsk, sa Pettersen til VG i november.

Ishockey-VM skal etter planen arrangeres fra 21. mai til 6. juni. Danmark har meldt seg og vil gjerne overta Hviterusslands del av arrangementet.

(©NTB)

Flere nyheter: