Menu
I denne situasjonen var ballen borti hånden til England-kaptein Leah Williamson (delvis skjult). Tyskerne mener at VAR burde ha grepet inn og at det skulle vært straffespark. Foto: Alessandra Tarantino, AP / NTB

Tysklands trener kritisk til VAR-avgjørelse – storavis raser

Tysklands landslagssjef Martina Voss-Tecklenburg er misfornøyd med at VAR ikke grep inn og ga laget hennes straffespark i EM-finalen.

Av NTB | 31.07.2022 22:50:44

Sport: Englands lagkaptein Leah Willamsons hånd ble truffet av ballen i mølja som oppsto etter Tysklands største sjanse i den første omgangen. VAR ble koblet inn for å sjekke om det skulle bli straffe for hands, men dommer Kataryna Monzul ble ikke kalt til TV-monitoren, og etter kort tid gikk spillet videre.

– På dette nivået bør ikke slikt skje. Jeg vil gjerne ha en diskusjon om hvorfor de ikke så på det. Det rammet oss i dag, men om det hadde rammet England ville jeg ment det samme. Det plager meg, sa Voss-Tecklenburg.

Den tyske storavisen Bild slo på stortromma og kalte det «en ny Wembley-svindel».

– Selv med VAR blir vi snytt, skrev avisa med et bilde av situasjonen.

Tyskere har aldri akseptert Englands 4-2-seier i VM-finalen i 1966. England fikk den gang godkjent 3-2-scoringen i første ekstraomgang selv om ballen trolig ikke var over streken. 4-2-målet i sluttsekundene ble scoret mens det var tilskuere inne på banen.

I Tyskland kalles det «Wembley-Tor» (Wembley-mål) når det blir dømt mål uten at ballen har vært inne.

(©NTB)

Flere nyheter: