reklame for smiaa
Menu
Tysklands innenriksminister Horst Seehofer vil ha slutt på det generelle forbudet mot å deportere migranter tilbake til Syria. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB

Tysklands innenriksminister vil åpne for deporteringer til Syria

Tiden er kommet for å la totalforbudet mot å deportere migranter tilbake til Syria utløpe, mener Tysklands innenriksminister Horst Seehofer.

Av NTB | 27.11.2020 11:08:54

Politikk: Tyskland innførte forbudet i 2012 som følge av krigen i Syria, og det er siden blitt forlenget. Men i dag er krigen stort sett over i landet.

– Vi burde nok en gang granske hvert tilfelle og undersøke om deportering er mulig, i hvert fall for kriminelle eller de som kan regnes for en trussel, sier Seehofer til nyhetsbyrået DPA.

Innenriksministeren vil fremme forslaget på en kommende konferanse med de politiske lederne i Tysklands 16 delstater.

Rettighetsgrupper har advart om at personer som blir utvist til Syria, kan stå i fare for forfølgelse fra så vel regimet til president Bashar al-Assad som fra opprørere eller islamister.

I kjølvannet av knivangrepet i den tyske byen Dresden i oktober har flere tyske konservative regjeringspolitikere sagt at de støtter muligheten for deportering til Syria.

Den mistenkte gjerningspersonen er en tidligere straffedømt syrisk mann. En mann ble drept i angrepet og en annen alvorlig skadd.

(©NTB)

Flere nyheter: