Menu
Tyskland får svært mye av kraftimporten sin fra Russland. Ukraina-krisen gjør at tyskerne vurderer å midlertidig stanse utfasingen av kullkraft. Her fra mottaksanlegget til den omstridte Nord Stream 2-gassrørledningen i Lubmin i Tyskland. Rørledningen er så langt ikke tatt i bruk. Foto: Michael Sohn / AP / NTB

Tyskland vurderer å videreføre kullkraften

Regjeringen i Tyskland vurderer å holde kullkraftverk i drift lenger for å sikre energiproduksjonen. Ukraina-krigen har skapt frykt for kraftleveransene.

Av NTB | 24.03.2022 12:34:58

Vær: Regjeringen sa torsdag at de vil redusere gassbruken i kraftproduksjonen ved å «muligens holde kullkraftverk som sikkerhetsberedskap lengre enn før anslått».

Stenging av kullverkene «kan bli suspendert inntil videre» la de til, og påpekte at de ideelt sett fortsatt ville holde seg til målet om å fase ut kullbruken innen 2030. Målet med utfasingen er å kutte Tysklands klimautslipp.

45 prosent av all gass som i dag importeres i EU, kommer fra Russland. Norge er den nest største gassleverandøren. Tyskland importerte 55 prosent av all sin gass fra Russland før landet invaderte Ukraina i slutten av februar.

Putin uttalte onsdag at Russland vil fortsette å levere gassvolumene som er avtalt i kontraktene med EU-landene.