reklame for Sheiken Bowling
Menu
Tyskland føyer seg inn i rekken av land som tar grep for å møte virusets innvirkning på økonomien. Her statsminister Angela Merkel og finansminister Olaf Scholz (midten) under et regjeringsmøte i Berlin 4. mars. Foto: Markus Schreiber/AP/NTB scanpix

Tyskland vil gi ubegrenset lån til koronarammede bedrifter

Tyskland vil bruke flere hundre milliarder euro for å motvirke virusutbruddets negative innvirkning på økonomien. Blant tiltakene er ubegrenset lån.

Av NTB | 13.03.2020 14:17:02

Økonomi og næringsliv: Krisepakken vil være på minst 500 milliarder euro, ifølge AFP. Summen tilsvarer over 5.000 milliarder norske kroner.

Tiltakene inkluderer såkalt ubegrensede lån til rammede bedrifter fra den statlig eide investerings- og utviklingsbanken KfW.

– Det blir ingen øvre grense hva gjelder lån som KfW tilbyr, det er det viktigste budskapet, sa Tysklands finansminister Olaf Scholz fredag.

– Vi vil ikke gjøre ting halvveis, sa Scholz.

Ifølge Scholz har tyske myndigheter lært av finanskrisen i 2008, og han sa det er nyttig for dagens situasjon. I tillegg har kontroll på offentlige utgifter gjort at Tyskland er klar til å bruke store summer på for eksempel skattekutt og andre nødvendige tiltak, påpekte Scholz.

– Vi vil bruke alle midler vi har til rådighet, sa han.

Det er innført en rekke tiltak for å hindre koronasmitte i Tyskland, og i åtte delstater stenges nå skolene.

Rundt 2.400 personer er smittet av koronaviruset i landet. Fem personer har mistet livet som følge av viruset.

Scholz og økonomiminister Peter Altmaier gjorde det på en felles pressekonferanse fredag tydelig at føderale myndigheter tar virustrusselen mot tysk økonomi på alvor.

I tillegg til løfter fra regjeringen har Forbundsdagen fredag vedtatt regler som gir arbeidsgivere tilgang til midler som var tiltenkt korttidsprosjekter.

(©NTB)

Flere nyheter: