Menu
Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock. Foto: Thibault Camus / AP / NTB

Tyskland: Vil garantere Ukrainas sikkerhet

– Vi vil gjøre alt for å garantere Ukrainas sikkerhet, sa Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock i Kiev mandag.

Av NTB | 17.01.2022 14:07:18

politikk: Hun uttalte seg på en pressekonferanse etter samtaler med sin ukrainske kollega Dmytro Kuleba.

– Vi vil gjøre alt for å garantere Europas sikkerhet, la hun til.

I tillegg til Kuleba skulle hun mandag også møte Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Russlands militære oppbygging ved den ukrainske grensa var ventet å bli et sentralt samtaletema.

De tre skulle også diskutere Ukrainas ønske om å få kjøpe tyske våpen, samt gassrørledningen Nord Stream 2. Barbocks besøk i Kiev skjer på 30-årsdagen for etableringen av diplomatiske forhold mellom Ukraina og Tyskland.

På ettermiddagen skal hun besøke et minnesmerke på Majdan-plassen i Kiev, der de over hundre døde under de proeuropeiske demonstrasjonene og revolusjonen i 2014 skal hedres.

Dagen etter drar den tyske utenriksministeren videre til Moskva, der hun skal ha samtaler med Russlands utenriksminister Sergej Lavrov.

Kuleba har uttalt til den tyske avisa Bild am Sonntag at Ukraina forventer en tydelig og klar kurs fra den nye tyske regjeringen, mot russiske trusler og forsøk på utpressing. Ukrainas ambassadør i Tyskland, Andrij Melnyk, kaller det «frustrerende og bittert» at Tyskland nekter å selge våpen til landet.

(©NTB)

Flere nyheter: