reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Tysklands statsminister Angela Merkel vil ha mer smittevern. Foto: Kay Nietfeld / dpa via AP / NTB

Tyskland strammer inn koronaregler for arrangementer

Tyskland setter en grense på 50 deltakere på samlinger i offentlige eller leide lokaler innendørs, ifølge nyhetsbyrået DPAs kilder.

Av NTB | 29.09.2020 17:53:06

Sosiale forhold: Tyskland har den siste tiden opplevd store smitteutbrudd knyttet til bryllup, familieselskaper og fester. En reaksjon er derfor nødvendig for å stanse smittespredningen, slår statsminister Angela Merkels fast.

De nye smitteverntiltakene er et resultat av forhandlinger mellom Merkels føderale regjering og lederne i landets 16 delstatsregjeringer.

Privat eiendom er eksplisitt unntatt fra begrensningene. I stedet kommer myndighetene med en anbefaling om at man begrenser samlinger i private hjem til 25 personer, ifølge DPAs kilder.

Innstrammingene for innendørs arrangementer i offentlige eller leide rom, vil ikke umiddelbart gjelde over hele landet. De skal slå inn lokalt når antallet nye smittetilfeller passerer 35 per 100.000 innbyggere i et bestemt område.

Ytterligere tiltak vil gjelde i områder der nye smittetilfeller passerer 50 per 100.000 innbyggere. Her settes en grense på 25 deltakere i offentlige eller leide lokaler, mens anbefalinger for samlinger i private hjem er inntil ti personer.

Før tirsdagens forhandlinger var det klart at Merkels regjering ville forsøke å overtale delstatsmyndighetene til også å begrense alkoholsalget i områder med høy smitte.

Også økte bøter for brudd på smittevernreglene på utesteder lå på bordet, men det er foreløpig uklart om Merkel fikk gehør for forslagene.

Merkel er også enig med delstatene om å innføre bøter på minst 50 euro for personer som ikke oppgir riktig kontaktinformasjon til barer og restauranter med hensyn til smittesporing.

Unntak skal gis til arrangementer som er registrert på forhånd, og som tar i bruk hygieneplaner godkjent av helsemyndighetene.

(©NTB)

Flere nyheter: