Menu
Tyskland stenger mandag morgen grensa mot Frankrike (bildet), Østerrike, Sveits og Danmark, ifølge regjeringskilder og tyske medier. Foto: AP / NTB scanpix

Tyskland stenger grensen mot naboland

Tyskland stenger mandag grensen mot Frankrike, Østerrike, Sveits og Danmark i et forsøk på å begrense spredning av koronaviruset, ifølge tyske medier.

Av NTB | 15.03.2020 19:46:43

Medisin og helse: Tyske regjeringskilder bekrefter overfor det franske nyhetsbyrået AFP at grensen mot de tre landene vil bli stengt fra mandag morgen klokka 8.

Varetransporten mellom nabolandene vil ikke bli berørt, og pendlere skal fortsatt få krysse grensa, ifølge det tyske nyhetsbyrået DPA.

Frankrike vil på sin side ikke gå til det skritt å stenge grensa mot Tyskland, men vil innføre strengere kontroll, opplyser en kilde i landets innenriksdepartement.

Tysklands innenriksminister Horst Seehofer har også gått med på å stenge grensa mot Danmark mandag morgen, opplyser regjeringssjefen i Schleswig-Holstein, Daniel Günther.

Tyskland har rundt 4.000 bekreftede smittetilfeller, hvorav ni dødsfall.

Nabolandet Polen stengte søndag sine grenser for alle utlendinger, unntatt de med permanent opphold, samt lastebilsjåfører og diplomater.

Danmark stengte grensa for utlendinger søndag, og mandag innfører Norge streng grensekontroll.

– Vi kommer til å begrense grensepasseringene til et minimum, men vil tillate at både folk og varer passerer. Den blir ikke stengt, sier kilden til AFP.

Regjeringen i Berlin har innført få nasjonale tiltak sammenlignet med andre europeiske land, men på delstatsnivå er blant annet skoler stengt. Berlin har også forbudt alle private og offentlige arrangementer med over 50 deltakere.

(©NTB)

Flere nyheter: