reklame for Sheiken Bowling
Menu
Tyskland skal som første land starte massetesting av befolkningen for antistoffer mot koronaviruset. Tyskland er allerede blant landene som tester mange for koronasmitte. Foto: AP / NTB scanpix.

Tyskland skal masseteste befolkningen for koronaimmunitet

Som første land ut skal Tyskland starte massetesting av befolkningen for å se hvor mange som er blitt immune mot koronaviruset.

Av NTB | 11.04.2020 10:18:19

Medisin og helse: Testingen av antistoffer skal bidra til mer kunnskap om hvor mange som faktisk har blitt smittet og hvordan viruset har spredt seg i befolkningen, skriver Financial Times.

Ifølge leder for Robert Koch-instituttet Lothar Wieler består massetestprogrammet av tre deler: undersøkelse av blod fra blodgivere, testing av befolkningen i fire områder i Tyskland der mange har vært smittet, samt en representativ undersøkelse av befolkningen under ett.

Hensikten er å finne ut hvor mange som er immune, samt hvor stor andel som har vært smittet uten å vite om det, sier Wieler.

En foreløpig undersøkelse fra Gangelt-området, som ligger nær grensa til Nederland, viser at mens 2 prosent hadde aktiv koronasmitte i kroppen, hadde 14 prosent antistoffer, skriver MIT Technology Review.

Gangelt ble hardt rammet av koronapandemien etter at en karnevalsfeiring i februar trakk tusenvis av mennesker til byen.

Tyskland er allerede blant landene som tester flest for koronasmitte, med opptil 100.000 tester per dag, ifølge helseminister Jens Spahn.

(©NTB)

Flere nyheter: