Menu
En koronatest sjekkes på et testsenter i Wilsdurff i Tyskland. Foto: Sebastian Kahnert / dpa via AP / NTB

Tyskland lanserer kampanje for å overbevise vaksinemotstandere

Tyske myndigheter lanserer neste uke en kampanje for å nå fram til en sta og motvillig minoritet av vaksinemotstandere som hemmer kampen mot koronaviruset.

Av NTB | 23.01.2022 10:06:34

politikk: – Vi har plikt til å nå ut til folk, sier helseminister Karl Lauterbach til avisa Bild i forkant av kampanjen. Både plakater og radio og TV blir tatt i bruk, og fokuset retter seg ikke minst mot innvandrere på en rekke språk.

Rundt en firedel av den tyske befolkningen har ennå ikke tatt de to første dosene av vaksinen, og kampanjen sikter seg inn mot grupper med mange uvaksinerte, blant dem eldre og unge menn på landsbygda, så vel som migranter.

Lauterbach sier det er nødvendig å lukke gapet, også fordi det vil være en forutsetning for å innføre vaksinepåbud, slik tyske myndigheter vurderer.

Det ble søndag meldt om 85.440 nye smittetilfeller siste døgn i Tyskland, mens det for en uke siden ble registrert 52.000 daglige tilfeller.

Myndighetene regner med stadig større mørketall siden teststasjoner og helsesentre snart ikke har kapasitet til mer, og fordi mange hjemmetester aldri blir registrert.

Antall dødsfall og innlagte på sykehus for korona stiger også, om enn ikke like bratt som smitteøkningen.

(©NTB)

Flere nyheter: