reklame for Utvik Autoservice
Menu
Tysklands 16 delstater vil be statsminister Angela Merkel forlenge smitteverntiltakene fram til 20. desember, ifølge DPA. Merkel har selv tatt til orde for ytterligere innstramminger. Foto: Hannibal Hanschke / Pool via AP / NTB

Tyskland kan forlenge koronanedstengning til like før jul

Tysklands delstater er enige om å be statsminister Angela Merkel om å forlenge inngripende smitteverntiltak og nedstengninger fram til 20. desember, ifølge DPA.

Av NTB | 24.11.2020 00:08:02

Politikk: Merkel skal møte representanter fra de 16 delstatene onsdag for å koordinere landets videre koronahåndtering. I forkant av møtet holdt delstatsministrene samtaler, der de ble enige om å be Merkel forlenge tiltakene, opplyser kilder til det tyske nyhetsbyrået DPA.

Mens de møttes advarte det europeiske smittevernbyrået ECDC om at tiltakene som for øyeblikket er innført, ikke er tilstrekkelige. ECDC mener dette gjelder for Tyskland og åtte andre EU-land.

Smittevernbyråets prognoser tilsier imidlertid at smittesituasjonen vil bedres om landene innfører like strenge tiltak som de gjorde i april.

Restauranter og utesteder ble stengt i Tyskland i starten av november, sammen med teatre, museer og svømmehaller. Tiltakene skulle i utgangspunktet gjelde ut måneden.

Merkel og andre framtredende tyske politikere har varslet at den nåværende nedstengningen, som i utgangspunktet skulle gjelde ut november, kan bli forlenget, fordi de daglige smittetallene har fortsatt å være høye.

Statsministeren har også ønsket å innføre strengere regler for bruk av munnbind i skolene og strengere rammer for sosiale sammenkomster.

– Vi har ikke kommet så langt som vi hadde ønsket når det kommer til kontaktrestriksjoner, sa Merkel søndag.

(©NTB)

Flere nyheter: