Menu
EU letter på kravet om bruk av munnbind om bord på flygninger, men munnbindet må fortsatt brukes dersom turen går til land som Tyskland, Italia eller Spania. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Tyskland holder på munnbindkrav i lufta

Når EU mandag letter på munnbindkravene for flypassasjerer, vil Tyskland fortsatt kreve at folk dekker til nese og munn om bord, opplyser tyske myndigheter.

Av NTB | 16.05.2022 04:30:57

Politikk: Det er krav om såkalt FFP2-munnbind, som ligner en støvmaske, eller et medisinsk munnbind på hele flyturen. Munnbindet kan kun fjernes når passasjerene spiser eller drikker, og barn under seks år er fritatt fra kravet.

Det tyske innenriksdepartementet understreker at kravene er i tråd med de nye anbefalingene fra EU.

EUs byrå for luftfartssikkerhet (EASA) og det europeiske smittevernbyrået ECDC anbefaler fra mandag ikke lenger at munnbind må brukes på flyplasser og fly. Men dersom munnbind er påkrevd i avreise- eller ankomstlandet, må det brukes på flyturen.

I Tyskland er det fram til 23. september påkrevd at munnbind brukes om bord på fly, tog, togstasjoner og busser.

En lettelse i munnbindkravene i EU betyr altså ikke at munnbindet kan glemmes hjemme før flyturen. Ryanair har listet opp 15 EU-land som fortsatt krever munnbind i ulike grad. I tillegg til Tyskland, inkluderer de populære ferieland som Hellas, Italia, Portugal og Spania.

(©NTB)

Flere nyheter: