reklame for smiaa
Menu
Tysklands økonomi- og energiminister Peter Altmaier oppfordrer til felles handling fra statlige og føderale myndigheter i landet. Arkivfoto: Michael Kappeler / DPA / AP / NTB scanpix

Tyskland gjenåpner butikker

Tyske butikker får åpne igjen etter å ha vært koronastengt i en måned. Men varierende grad av restriksjoner og gjenåpning i tyske delstater skaper forvirring.

Av NTB | 20.04.2020 13:33:32

Økonomi og næringsliv: Små og mellomstore tyske butikker opp mot 800 kvadratmeter får lov til å åpne dørene igjen etter å ha vært stengt i over en måned.

Det er forskjellige grad av gjenåpning i de 16 delstatene og med forskjellige åpningstider. Bilforhandlere, sykkelbutikker og bokhandler åpner også. I enkelte stater har de også gjenåpnet dyrehager. Skoler åpner for eldre elever som forbereder seg til eksamen, i delstatene Sachsen, Brandenburg og Berlin. Andre delstater åpner skolene senere denne uken, mens noen venter til mai.

I Sachsen ble det åpnet for religiøse sammenkomster igjen tidligere enn de andre statene. Der er det også fra mandag påbudt med munnbind i butikker og på offentlig transport, selv om landets sentrale myndigheter ikke har gått til samme skritt.

Økonomi- og energiminister Peter Altmaier har nå tatt til orde for en mer samstemt tilnærming til åpning og stramming av restriksjoner.

– Hvis vi forholder oss fattet nå, kan vi unngå en andre nedstengning. Derfor er felles handling fra føderale og delstatlige myndigheter så viktig, sier Altmaier.

(©NTB)

Flere nyheter: