Menu
Angela Merkel stenger ned store deler av samfunnet. Foto: Michael Kappeler / dpa via AP / NTB

Tyskland går inn i delvis nedstenging

Onsdag skal Tysklands statsminister Angela Merkel presentere planer for å stenge ned deler av samfunnet for å stanse spredningen av koronavirus.

Av NTB | 28.10.2020 07:23:26

Medisin og helse: De nye reguleringene skal presenteres av Merkel på en videokonferanse med de 16 delstatslederne onsdag, og tre i kraft 4. november. De vil så vare ut november. Planen er at smittetallene skal falle, og at man skal unngå en nedstenging i jula.

Folk skal bare få møte medlemmer av sin egen og én annen husholdning i offentlige rom, alle utesteder skal kun åpne for takeaway, og hotellovernattinger vil være forbudt uten en god grunn.

Kinoer, teatre, treningssentre og svømmebasseng stenger også, samt skjønnhetssalonger, tatoveringsstudioer og massasjesalonger.

Til gjengjeld vil de fleste butikker kunne holde åpent, samt frisører og fysioterapeuter. I tillegg vil skoler og barnehager kunne holde åpent med nye hygieneregler.

De 16 delstatene må godkjenne planen, ettersom det til syvende og sist er de som har ansvar for å håndtere pandemien i Tyskland.

Tirsdag registrerte Tyskland 11.409 koronasmittetilfeller, mot 6.868 samme dag uka før. Til sammen er 450.000 personer blitt smittet av viruset i Tyskland, og over 10.000 har dødd med korona.

(©NTB)

Flere nyheter: