Menu
Tysklands statsminister Olaf Scholz sendt et brev til flere statsråder, hvor han ber dem om å legge fram lovverk for å holde landets tre siste kjernekraftverk åpne. Foto: Kay Nietfeld/ AP / NTB

Tyskland forlenger levetiden for de tre gjenværende kjernekraftverkene

De tre gjenværende tyske atomkraftverkene vil fortsette driften over nyttår og senest til 15. april, opplyser statsminister Olaf Scholz.

Av NTB | 17.10.2022 18:40:50

Økonomi og næringsliv: – Vi vil nå legge det juridiske grunnlaget for å tillate drift av atomkraftverkene Isar 2, Neckarwestheim 2 og Emsland til 15. april 2023, sier Scholz i et brev til flere statsråder, gjengitt av både Die Welt og Bild.

Tyskland har hatt som mål å fase ut landets atomkraft og stengte halvparten av sine seks atomkraftverk i desember i fjor.

De tre gjenværende skulle etter planen stenge innen utgangen av 2022, noe statsminister Olaf Scholz så sent som i juni fastholdt. Men opposisjonen i landet har krevd at driften må fortsette på grunn av fare for energimangel som følge av Ukraina-krigen.

Økonomiminister Robert Habeck fra partiet De Grønne har foreslått at to av kjernekraftverkene kan holdes i gang til april neste år, men er imot å holde dem gående lenger av sikkerhetsgrunner.

Flere nyheter: