reklame for Utvik Autoservice
Menu
Tyskland stoppet ofte Romanias storstjerne Cristina Neagu i EM-kampen i håndball. Foto: Vidar Ruud / NTB

Tyskland best fra start til slutt: 22-19-seier mot Romania i EM

Tyskland ga Romania sjokkbehandling i EM-åpningen i håndball på vei mot 22-19-seier torsdag. Disse lagene er i Norges pulje.

Av NTB | 03.12.2020 19:38:15

Sport: Tyskerne ledet 7-1 og 8-2, men Romania kom seg helt tilbake i kampen. Det sto 14-14 kort etter pause. Opphentingen var god, men kostet også krefter.

Tyskland stakk fra kort etter og hadde rimelig god kontroll resten av oppgjøret. Romanias store stjerne Cristina Neagu hadde ingen god dag og bommet med en lang rekke skudd.

Tyskerne mangler sin hovedtrener Henk Groener. Han har vært covid-19-syk og venter på å avgi en negativ test for å kunne komme inn i Danmark.

Tyskland ville utsette kampen fordi de fryktet å bli koronasmittet av rumenske spillere, men fikk nei av Det europeiske håndballforbundet (EHF).

– Hver spiller kan selv bestemme om de har lyst til å spille kampen. Dersom noen har en dårlig følelse og vil stå over, så vil vi akseptere det, sa sportsdirektøren i det tyske håndballforbundet, Axel Kromer, til avisen Bild noen timer før avkast.

Alle stilte opp og sikret seieren.

Norge møter Tyskland lørdag og Romania mandag. Kampen torsdag holdt et nivå som gjør at det norske laget fortsatt er klar favoritt til å vinne puljen.

(©NTB)

Flere nyheter: