Menu
Flyplassansatte i fullt smittevern utstyr følger med når norske, danske og svenske OL-utøvere, støtteapparat, trenere og presse ankommer Beijing. Foto: Heiko Junge / NTB

Tyske ledere frykter covid-juks under OL

Tyske ledere mener faren for juks med koronatester under OL er like overhengende som det tidligere har vært med dopingprøver. – Ikke mulig, sier OL-ledelsen.

Av NTB | 28.01.2022 11:21:59

medisin og helse: President Michael Hölz i det tyske snowboardforbundet sier ifølge Insidethegames at han frykter ulike forhold for utøverne i Kina.

– Jeg tviler på at vi vil se fair play i konkurransene i Kina, sier Hölz i en podkast for det tyske snowboardforbundet.

– Det er relativt enkelt med covid-19-testing: Noen kan alltid etterpå si «beklager, det var en falsk positiv».

Hölz har bakgrunn fra arbeid i det tyske antidopingbyrået, og han mener det er grunn til å sammenligne systemet for dopingprøver med koronatester.

– Vi vet hvordan temaet doping er blitt behandlet i «slike land», sier Hölz.

Hölz’ uttalelser kommer etter at Wolfgang Maier, alpinsjef i det tyske skiforbundet, sa at han har opplevd helt vilkårlig behandling av koronaprøver i oppkjøringen til OL.

Kinas OL-arrangør avviser at det er grunn til å frykte uregelmessigheter i testsystemet under vinterlekene.

– Våre testlaboratorier er driftet av profesjonelle helsearbeidere som har fått omfattende trening i forkant av lekene. Vi vil sørge for at det ikke er rom for feil, sier Huang Chun, som er visedirektør ved det medisinsk forebyggende kontoret i den kinesiske OL-komiteen.

(©NTB)

Flere nyheter: