reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Det var i beste fall papptilskuere på tribunen da Bundesliga ble spilt ferdig i sommer. Kommende sesong åpnes det for tilskuere igjen, men regionale helsemyndigheter bestemmer hvor mange. Klubbene godtok på et møte torsdag at noen får mange, andre få hjemmefans i ryggen. Foto: Martin Meissner, AP / NTB scanpix

Tyske fotballklubber godtar ulike publikumskvoter

Regionale helsemyndigheter i Tyskland fastsetter tillatt publikumstall på fotballkamper. Klubbene i Bundesliga godtar at noen får mange og andre få hjemmefans.

Av NTB | 03.09.2020 17:08:11

Sport: Saken var et tema på videokonferansen i den tyske ligaen (DEL) torsdag, der klubbene i de to øverste divisjoner for menn var representert. Denne uken fikk RB Leipzig klarsignal til å slippe inn 8500 tilskuere på sine hjemmekamper. Myndighetene i Berlin godtar inntil 5000, mens mange klubber må nøye seg med et par hundre, slik det er i Norge.

Wolfsburg-direktør Jörg Schmadke har uttalt seg kritisk om dette og ment at de samme regler bør gjelde for alle.

– Det gjør en forskjell om det er 10.000 som heier på hjemmelaget eller om det er 500. Dette kan gi ulike konkurransebetingelser, sa han til Sportbuzzer.

– Helst vil vi ha nasjonale retningslinjer for tilskuertilgang som er like for alle, men det var ingen som fremmet det som et krav på dagens møte, sa DEL-direktør Christian Seifert.

– Jeg synes også det ville være bomskudd å snakke om ulike konkurransebetingelser. Sesongen som kommer vil uansett bli gjennomført under uvanlige og krevende rammer.

(©NTB)

Flere nyheter: