Menu
Erling Braut Haaland står foran en viktig kveld i tysk Bundesliga. Foto: Martin Meissner, AP / NTB

Tysk VM-vinner tror Haaland distanserer Lewandowski

Erling Braut Haaland mot Robert Lewandowski er storduellen i tysk fotball lørdag. Verdensmester Pierre Littbarski tror nordmannen ender opp som best av dem.

Av NTB | 07.11.2020 10:23:00

Sport: Dortmund, med hjemmebane denne gangen, har bare slått Bayern to ganger på de ti siste kampene i alle turneringer. Polakken Lewandowski er Bundesligas superstjerne, men han utfordres av en ung nordmann.

Dette er fasiten så langt i 2020 i klubbkamper for de to:

Lewandowski: 32 kamper, 37 mål. Målsnitt: 1,16

Haaland: 28 kamper, 26 mål. Målsnitt: 0,93

Tysklands største avis Bild har spurt en rekke tyske fotballpersonligheter om Haaland kan bli bedre enn Lewandowski. – Jeg tror faktisk Haaland kan det. I ung alder er han kommet lenger enn det Lewandowski var på samme tid, sier Pierre Littbarski.

Han ble verdensmester med Tyskland i 1990 og spilte over 500 kamper som proff.

Dieter Müller er en annen kjent tysk eks-spiller. – Haaland har alle muligheter til å bli bedre enn Lewandowski selv om sistnevnte etter min mening nå er den perfekte fotballspiller. Haalands hurtighet gir ham noe helt ekstra, og så har han også en fantastisk venstrefot, sier Müller til Bild.

Flere av de andre profilene holder det åpent om Haaland kan komme opp i Lewandowski-kategorien eller ei.

Klaus Fischer tror ikke nordmannen tar steget. – Haaland har ikke godt nok hodespill, og høyrefoten hans er ikke på samme nivå som Lewandowski.

(©NTB)

Flere nyheter: