Menu
Heribert Heimer for AstraZeneca-vaksinen i Rheinbach i Tyskland. Mange av dem som nå får intensivbehandling i Tyskland, er personer under 60 år som ennå ikke er vaksinert. Foto: Oliver Berg / dpa via AP / NTB

Tysk sykehus frykter at den tredje smittebølgen blir verre enn den forrige

Tysklands største universitetssykehus, Charité i Berlin, frykter krise etter en kraftig økning i antall koronainnleggelser de to siste ukene.

Av NTB | 10.04.2021 10:32:53

Medisin og helse: – Hvis antallet alvorlig syke covid-19-pasienter overstiger det vi erfarte under den andre bølgen, vil vi være i en kritisk situasjon, sier Martin Kreis, som er styremedlem ved sykehuset.

I begynnelsen av året nådde antall alvorlig syke koronapasienter ved sykehusets intensivavdeling maksgrensen. Sykehuset måtte da slutte å ta imot pasienter fra andre deler av Tyskland.

Kreis sier at sykehuset fortsatt vil gjøre hva det kan for å ta hånd om pasienter fra Berlin-området.

Blant pasientene som er blitt innlagt med alvorlig covid-19 de to siste ukene, er mange mellom 30 og 60 år ettersom det i denne gruppen er færre som er vaksinert enn blant de eldre.

De fleste ansatte ved sykehuset er nå vaksinert, men mange lider av utmattelse og traumer som følge av de mange koronarelaterte dødsfallene, ifølge Kreis.

Det er den såkalte britiske virusvarianten som nå dominerer smittespredningen i Tyskland.

Lørdag opplyste folkehelseinstituttet Robert Koch at det er registrert 24.097 smittetilfeller og 246 dødsfall i Tyskland det siste døgnet.

De siste sju dagene er det registrert 120,6 smittede per 100.000 innbyggere.

(©NTB)

Flere nyheter: