Menu
Mark Cavendish fikk aldri muligheten til å jakte etapperekorden i årets Tour de France. I Polen rundt har ting heller ikke gått på skinner. Her fra Tour de France i 2018, da Cavendish syklet på lag med Edvald Boasson-Hagen i Dimension Data. Foto: Heiko Junge / NTB

Tysk seier i Polen rundt – ny nedtur for Cavendish

Tyske Phil Bauhaus (28) var sterkest i spurten og vant den 5. etappen av verdenstourrittet Polen rundt. Mark Cavendish ble hindret i en velt like før mål.

Av NTB | 03.08.2022 17:20:52

Sport: Bahrain-Victorious-rytter Bauhaus fikk hard kamp av franske Arnaud Démare (FDJ) på de siste meterne, men tyskeren klarte å holde unna.

Med under én kilometer til mål gikk flere ryttere ned i en velt. Det førte til at supersprinter Mark Cavendish ble hindret fra å kjempe om etappeseieren. 37-åringen fra Isle of Man, som i fjor vant hele fire etapper i Tour de France, ble noe overraskende vraket til årets utgave. Heller ikke i Polen rundt har briten fått det til å stemme, og han står med en 10.- og en 8.-plass som de to beste resultatene.

Uno-X-rytteren Idar Andersen ble beste norske på den 5. etappen med 13.-plass. Han klatret til en sterk 9.-plass i sammendraget på en dag da Diego Ulissi overtok ledertrøya fra Sergio Higuita. Flere sterke ryttere ble hektet av.

Jonas Abrahamsen ledet rittet i Polen etter 2. etappe og syklet med ledertrøya mandag. Tirsdag kom ikke Uno-X-rytteren til start. Dermed er det bare fem nordmenn igjen i rittet.

Det gjenstår to etapper av det polske verdenstourrittet, som varer til fredag.

(©NTB)

Flere nyheter: