reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Tour de France-mester Egan Bernal brøt generalprøven. Foto: Ivan Valencia / AP / NTB scanpix

Tysk seier da stjernefall preget Tour-generalprøven

Regjerende Tour de France-vinner Egan Bernal sliter med ryggen og brøt Critérium du Dauphiné før lørdagens 4. etappe. Etappen ble vunnet av tyske Lennard Kämna.

Av NTB | 15.08.2020 17:17:32

Sport: Bora-rytteren avgjorde etappen da han rykket fra en åtte mann stor gruppe midtveis i den avsluttende stigningen til Megève.

Gruppen, med blant andre franske Julian Alaphilippe, hadde i overkant av to minutter ned til gruppen med sammenlagtfavorittene ved inngangen til stigningen. Etter forsøk fra flere av bruddkameratene var det altså til slutt Kämna som fikk den avgjørende luken.

Jumbo-Vismas slovener Primoz Roglic beholder sammenlagtledelsen i rittet etter å ha vært i bakken tidligere i rittet. 30-åringen kom seg på sykkelen igjen og kom i mål sammen med de andre sammenlagtkanonene.

Carl Fredrik Hagen kom i mål like bak favorittgruppen.

Rittet avsluttes søndag, også da med målgang i Megève. Roglic har 14 sekunders luke til toeren Thibaut Pinot.

Vinneren av 2019-utgaven, den klatresterke colombianeren Egan Bernal, var ikke å se da den fjerde etappen av Critérium du Dauphiné startet i Ugine lørdag. Forklaringen kom da lagkamerat Geraint Thomas møtte frammøtt presse.

– Han starter ikke i dag. Han har en litt vond rygg, og det beste for ham er å ta det rolig, sa Thomas ifølge nyhetsbyrået AFP.

Bernal pekes igjen på som en av de aller største favorittene før årets Tour og skal om få uker forsøke å forsvare seieren.

Det endte med at begge brøt rittet. Det er ikke kjent i hvilken grad de to har pådratt seg alvorlige skader.

Buchmann var fjerdemann i Dauphiné-sammendraget foran lørdagens etappe, mens Kruijswijk hadde rollen som hjelperytter for sammenlagtleder Roglic.

Roglic var ikke den eneste Tour de France-favoritten som hadde problemer lørdag.

Underveis på den 157 kilometer lange etappen til Megève skulle ytterligere to store sykkelnavn og Tour de France-profiler havne i trøbbel. I en utforkjøring etter 29 kilometers sykling fikk både Jumbo-Visma-stjernen Steven Kruijswijk og Bora-Hansgrohes Emanuel Buchmann et brutalt møte med asfalten.

(©NTB)

Flere nyheter: