Menu
En tildekket kropp ligger igjen på åstedet der en bil kjørte inn i folk i Berlin onsdag. Minst en person døde. Foto: Michael Sohn / AP / NTB

Tysk politiker: Ikke funnet et tilståelsesbrev etter bildramaet i Berlin

Det er uklart om mannen som kjørte ned en folkemengde i Berlin, la igjen et tilståelsesbrev. Politiet gjennomgår nå dokumentene som ble funnet i bilen.

Av NTB | 08.06.2022 18:15:51

Kriminalitet og rettsvesen: Bild og Berliner Zeitung melder at det ble lagt igjen et brev på åstedet der bilføreren tilsto. En politikilde sier også til Bild at påkjørselen var en villet handling.

Iris Spranger, som sitter i byregjeringen i Berlin, sier imidlertid ifølge Berliner Morgenpost at det ikke er funnet et reelt tilståelsesbrev i bilen. Hun sier at det derimot ble funnet plakater og dokumenter med kritiske uttalelser om Tyrkia.

– Vi undersøker fortsatt dokumentene som ble funnet i bilen, sier en talsperson for politiet i Berlin.

Minst ett menneske mistet livet. Seks er kritisk skadd, tre alvorlig skadd og flere ble påført mindre alvorlige skader.

Mannen kjørte først inn i en folkemengde i nærheten av Kaiser-Wilhelm-kirken og handlegata Kurfürstendamm, før han kjørte rundt 150 meter videre i gata og deretter inn i en butikk.

Bilføreren, en mann på 29 år med armensk bakgrunn, løp deretter fra stedet, men ble stanset av folk på gata og så pågrepet.

Flere nyheter: