reklame for Sheiken Bowling
Menu
Dominic Thiem jakter sin første Grand Slam-tittel i sin fjerde finale. Foto: Frank Franklin II / AP / NTB scanpix

Tysk-østerriksk duell i US Open-finalen

Dominic Thiem imponerte ved å slå Daniil Medvedev i strake sett i fredagens semifinale i US Open. I finalen venter tyskeren Alexander Zverev.

Av NTB | 12.09.2020 10:08:00

Sport: Østerrikeren Thiem skal spille sin fjerde finale i en Grand Slam-turnering, og han jakter fortsatt sin første tittel i en av tennisens fire store.

Mot Zverev har han erfaringen på sin side. Den 23 år gamle tyskeren spiller sin første Grand Slam-finale, og innbyrdes er også statistikken i Thiems favør: Østerrikeren har vunnet sju av ni møter mellom dem.

– Den siste vi hadde var en utrolig kamp i semifinalen i Australian Open (2020). Det var superjevnt. Dette blir alt eller ingenting, og det kommer til å være en helt åpen kamp, sier Thiem.

Han trengte tiebreak i to av settene, men tok en ganske overbevisende seier mot Medvedev (6-2, 7-6 (9-7), 7-6 (7-5)) uten å tape et sett.

Zverev måtte på sin side gjøre en real snuoperasjon for å ta seg videre på bekostning av Pablo Carreño Busta. Spanjolen ledet 2-0 i sett før Zverev vant de tre siste 6-3, 6-4, og 6-3.

(©NTB)

Flere nyheter: