Menu
Justisminister Christine Lambrecht er spesielt opptatt av munnbindbruk blant skolebarn i Tyskland og vil ha en klargjøring om det fortsatt er nødvendig når smittetallene fortsetter å falle. Her under en solidaritetsmarkering for Israel i en synagoge i Berlin i mai. Arkivfoto: Markus Schreiber, AP / NTB

Tysk minister vil at munnbindbruk revurderes

Tysklands justisminister Christine Lambrecht vil ha en ny vurdering av om det er nødvendig med obligatorisk bruk av munnbind med dagens smittenivå.

Av NTB | 13.06.2021 10:53:03

Medisin og helse: De tyske smittetallene fortsetter å synke, og Lambrecht mener det er på tide at politiske ledere klargjør om munnbindpåbud fortsatt er forholdsmessig.

Skolebarn er spesielt påvirket av munnbindpåbudet i Tyskland, sier hun i et intervju med Bild søndag.

Smitteraten i Tyskland er nå på 17,3 per 100.000 innbyggere, en nedgang fra 24,7 i forrige uke.

Wolfgang Kubicki, visepresident i nasjonalforsamlingen Forbundsdagen, går enda lenger og vil oppheve all obligatorisk bruk av munnbind.

– Med en insidensrate godt under 35 kan ikke staten ha en altomfattende restriksjon på grunnleggende rettigheter for alle borgere, sier Kubicki.

Politikken må igjen basere seg på at innbyggere viser ansvarlighet, heller enn at myndighetene bestemmer hvordan de skal oppføre seg, mener Kubicki. Hvis ikke kommer myndighetene snart til å bli utfordret i rettssystemet, tror han.

(©NTB)

Flere nyheter: