Menu
De tyske spillerne holdt seg for munnen onsdag. Foto: Ebrahim Noroozi / AP / NTB

Tysk markering i VM: Spillerne holdt seg for munnen på lagbildet

De tyske landslagsspillerne holdt seg for munnen da det skulle tas lagbilde i forkant av VM-åpningskampen mot Japan, melder AFP.

Av NTB | 23.11.2022 14:17:26

Sport: Det tyske lagets overtrekksdresser hadde også mangefargede detaljer. I tillegg har mange av spillere fotballstøvler i flere ulike farger.

Markeringen må sees i sammenheng med diskusjonene som har oppstått rundt bruken av mangefargede kapteinsbind under VM-turneringen i Qatar.

«Vi ønsket å bruke kapteinsbindet vårt til å ta et standpunkt for verdiene vi har på det tyske landslaget: mangfold og gjensidig respekt. Sammen med andre nasjoner ønsket vi at stemmen vår skulle bli hørt», skriver det tyske forbundet på Twitter.

«Det handlet ikke om å komme med en politisk uttalelse – menneskerettighetene er ikke diskutable. De bør tas for gitt, men det er fortsatt ikke tilfelle. Det er derfor denne meldingen er så viktig for oss», heter det videre.

Tyskerne legger til at å nekte bruk av kapteinsbindet er det samme som å nekte dem en stemme.

«Vi står ved vårt standpunkt», skriver de.

Tyskland var blant landene som ønsket å vise solidaritet med LHBT+-personer ved å støtte og sette fokus på OneLove-kampanjen. Så sent som mandag satte imidlertid Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) foten ned og truet med sportslige sanksjoner.

Det fikk samtlige land til å skrinlegge planene.

Både Det tyske fotballforbundets øverste ledelse og representanter for tyske myndigheter har reagert skarpt på Fifas handlemåte i saken.

Onsdagens markering, der spillerne holdt seg for munnen, ble ikke vist under TV-sendingen.

(©NTB)

Flere nyheter: