Menu
Tyske klubber sa onsdag enstemmig nei til UEFAs planer for ny og mer lukket mesterligastruktur. Her er Bayern München-spiss Robert Lewandowski i aksjon i en seriekamp mot RB Leipzig-keeper Peter Gulacsi sist helg. Foto: Michael Probst, AP / NTB scanpix

Tysk liga sier nei til UEFAs mesterligaplaner

Tysklands liga (DFL) og dens medlemsklubber sa onsdag enstemmig nei til UEFAs planer for ny struktur i mesterligaen i fotball.

Av NTB | 15.05.2019 17:34:38

Sport: – Eventuelle endringer for de allerede svært suksessrike europeiske klubbturneringene må være tilfredsstillende for alle deltakere, ikke bare for noen få, sa DFL-direktør Christian Seifert etter årsmøtet i Offenbach.

Han sa at DFL og de 36 klubbene i Tysklands to øverste divisjoner ikke motsetter seg reformer og endringer generelt, men at de ikke ønsker en mesterliga der bare noen få plasser fordeles gjennom plasseringer i hjemlige serier.

Det er Europas klubbforening (ECA), som har 13 tyske medlemmer, som står bak forslaget om å omstrukturere mesterligaen slik at det blir opp- og nedrykk mellom ulike nivåer og der de fleste plassene i turneringen fordeles på grunnlag av prestasjonene i forrige sesongs mesterliga.

UEFA orienterte nylig ligaenes interesseorganisasjon European Leagues om sine planer for turneringen, og ble møtt med massiv motstand. I forslaget er fire grupper med åtte lag i hver, og det er meningen at bare fire lag skal kvalifisere seg gjennom plassering i hjemlig serie. Hele 24 plasser skal ifølge planen gå til lagene som gjorde det best i foregående sesongs mesterliga.

– Forslaget vil ha uakseptable konsekvenser for Europas nasjonale ligaer og bør derfor ikke innføres i denne formen. Vi må ikke tillate at ligaene blir mindre attraktive, sa Seifert.

Han uttrykte håp og ønske om at UEFA-president Aleksandr Ceferin forstår de nasjonale ligaenes betydning og vil ha det i tankene i prosessen videre.

DFL-årsmøtet vedtok også at VAR fra neste sesong skal benyttes også i 2. Bundesliga. Øverste divisjon har benyttet videodømming siden høsten 2017.

(©NTB)

Flere nyheter: