reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Den tyske ligaen tilbakeviser meldinger om at det er plan om kamper allerede tidlig i mai. Her utenfor hjemmebanen til Erling Braut Haalands klubb Borussia Dortmund. Foto: Martin Meissner, AP / NTB scanpix

Tysk liga avviser plan om kamper tidlig i mai

Den tyske ligaen (DFL) tilbakeviste lørdag en nyhetsmelding om at bundesligaen skal starte opp igjen tidlig i mai og avsluttes i juni.

Av NTB | 04.04.2020 16:18:07

Medisin og helse: Det anerkjente magasinet Kicker skrev at de 36 klubbene i 1. og 2. Bundesliga på sitt møte tidligere i uken gikk inn for et format der kamper spilles for tomme tribuner med oppstart første helg i mai.

– Meldingen er misvisende. Det foreligger intet oppsett for avvikling av kampene resten av sesongen. Alt annet ville vært virkelighetsfjernt i dagens situasjon, svarte DFL på Twitter.

– På medlemsmøtet tirsdag ble det lagt fram to mulige scenarioer, men det er knyttet betydelig usikkerhet til dem begge. Dette ble også kommunisert etter møtet.

Ligaen understreker av avviklingen av de resterende serierundene avhenger av helsesituasjonen i landet.

– Ligaen påberoper seg ingen spesiell rolle for Bundesliga i fotball i en tid der kampen mot viruset er samfunnets øverste prioritet.

Kicker skrev at flertallet av klubbene ønsker å gjenoppta seriespillet en av de to første helgene i mai, og at det da ikke blir nødvendig med mange midtukekamper. Det foretrukne forslaget skal være å starte med den første utsatte runden og spille serierundene i den rekkefølge de opprinnelig var oppsatt.

Der enkelte ligaer har utsatt kampene langt fram i tid, har man i Tyskland valgt å gjøre det noen uker av gangen.

Dersom den tyske serien ikke spilles ferdig, vil klubbene tape anslagsvis 750 millioner euro (8,5 milliarder kroner), det meste fra misligholdte TV-avtaler. Kicker skrev at 13 av de 36 klubbene står i fare for å gå konkurs om sesongen avbrytes, fire i 1. Bundesliga og ni i 2. Bundesliga.

– Den avgjørende faktor for gjenopptakelse av sesongen er myndighetenes vurdering av situasjonen. Fotballen vil underkaste seg deres avgjørelser, fastslår DFL.

Den tyske ligaen har vært satt på vent siden midten av mars. På tirsdagens telefonmøte vedtok klubbene en anbefaling fra ligaens styre om å utsette alle kamper ut april måned. Det betyr at de første kampene som foreløpig ikke er utsatt er første helg i mai.

(©NTB)

Flere nyheter: