Menu
En mann har stilt seg opp foran en teststasjon i Köln i Tyskland. Det tyske folkehelseinstituttet sier tiltak som sosial distansering og bruk av munnbind må fortsette i overskuelig framtid selv etter at koronavaksiner er klare til bruk. Foto: Martin Meissner, /AP / NTB

Tysk institutt: Koronarestriksjoner må fortsette i lang tid framover

Restriksjoner som påvirker hverdagslivet må opprettholdes også etter at en effektiv koronavaksine er utviklet, sier det tyske folkehelseinstituttet.

Av NTB | 13.10.2020 12:23:09

Medisin og helse: Selv om det ser ut til at minst én effektiv vaksine mot koronaviruset vil være tilgjengelig innen 2021, er det lite trolig at vaksinen vil kunne gis til alle i samfunnet, skriver Robert Koch-instituttet i en strategirapport som nyhetsbyrået DPA har sett.

Sosial distansering, hyppig håndvask og andre gode hygienerutiner, bruk av munnbind samt å legge flest mulig aktiviteter utendørs i stedet for innendørs, er tiltak som bør fortsette i overskuelig framtid, skriver instituttet i rapporten.

Tyskland har, som mange andre land, opplevd en ny smittebølge av korona. Fra mandag til tirsdag ble det rapportert om 4.122 nye smittetilfeller.

(©NTB)

Flere nyheter: