reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Publikumstallet for bundesligakampen mellom Borussia Dortmund og Freiburg i begynnelsen av måneden vises på skjerm ved siden av en velfylt tribune. I november blir det totalt tilskuerforbud. Foto: Martin Meissner, AP / NTB

Tysk idrett uten publikum i november – ingen «gul vegg» for Haaland

Det tillates ikke tilskuere på kampene i Bundesliga fotball i november, som følge av økende smittetall. Det samme gjelder alle andre idretter.

Av NTB | 28.10.2020 18:23:14

Sport: Det opplyste statsminister Angela Merkel onsdag som ledd i omfattende innstramminger.

Etter den første nedstengningen da pandemien rammet Europa i mars, var tysk fotball først ute med å etablere omfattende smittevernprotokoller som tillot gjenopptakelse av kampaktivitet. I Bundesliga rullet fotballen igjen midt i mai, og Tyskland fullførte sesongen lenge før de fleste andre land.

Senere har man begynt å slippe inn tilskuere igjen. Om det tillates publikum og i så fall hvor mange avgjøres av lokale myndigheter, opp til en grense på 20 prosent av tribunekapasiteten, men i november blir det stengte porter over hele landet.

Selv om de nye restriksjonene gjelder først fra mandag 2. november, har mange klubber sagt at de vil spille for tomme tribuner i helgen.

– Situasjonen er allerede kritisk. Om vi må vente ytterligere, er vi hjelpeløse, sier direktør Frank Bohmann i den tyske ligaforeningen i håndball.

Inntil 11.500 tilskuere har kunnet se Erling Braut Haaland og hans lagkamerater i Borussia Dortmund spille på hjemmebane. Klubber som RB Leipzig og Union Berlin, har hatt flere tusen tilskuere på sine hjemmekamper, mens andre har spilt for noen få hundre. Bayern München har ennå ikke begynt å slippe inn publikum.

Publikumsforbud rammer fotballen økonomisk, men situasjonen er vel så alvorlig for klubber i basketball, håndball, ishockey og andre hallidretter der publikumsinntekter er mer uunnværlige.

(©NTB)

Flere nyheter: