Menu
Om litt over en måned kan helse- og omsorgspersonell i Tyskland bli nekte adgang til arbeidsplassen dersom de ikke er vaksinert. På bildet står en farmasøyt klar med vaksine ved siden av en plakat som opplyser folk om at de kan få vaksine på apoteket der hun jobber. Arkivfoto: Christophe Gateau / DPA / AP / NTB

Tysk høyesterett aksepter vaksinekrav for helsearbeidere

Tysklands øverste domstol har gitt grønt lys for en lov som krever at helse- og omsorgsarbeidere må være vaksinert innen 15. mars.

Av NTB | 11.02.2022 12:05:48

Kriminalitet og rettsvesen: Den nye loven har ført til opphetet debatt. Enkelte delstater har de siste dagene sagt at de ikke vil implementere loven fullt ut med en gang. Regjeringens planer om en mulig nasjonal vaksineplikt er også kontroversielle.

I et hastevedtak fredag konkluderte Tysklands forfatningsdomstol med at loven kan innføres som planlagt. Målet er å beskytte dem som er mest sårbare for covid-19.

Ansatte på sykehjem og sykehus er blant dem som blir pålagt å ta vaksine. Loven omfatter også grupper som ansatte ved legekontorer og poliklinikker, samt jordmødre, fysioterapeuter og massører. De har frist til 15. mars med å dokumentere at de er fullvaksinert eller nylig har gjennomgått covid-19.

De som ikke har dokumentasjonen på plass, må melde fra til helsemyndighetene og kan bli nektet adgang til arbeidsplassen.

(©NTB)

Flere nyheter: