reklame for Utvik Autoservice
Menu
Tysklands helseminister Jens Spahn er ikke fornøyd med at prosessen for å få godkjent Pfizer og Biontechs koronavaksine, drar ut i tid i EU. Foto: Tobias Schwarz, Pool via AP / NTB

Tysk helseminister sier han har fått bekreftet at vaksine blir godkjent av EU før jul

Tysklands helseminister Jens Spahn sier til nyhetsbyrået AP at han har fått bekreftet at en koronavaksine blir godkjent av EUs legemiddelbyrå EMA før jul.

Av NTB | 15.12.2020 14:23:02

Medisin og helse: EMA vil framskynde godkjenningsdatoen for Pfizer og Biontech fra 29. desember til 23. desember etter press fra Tyskland.

EU går nå inn for vaksinegodkjennelse for bruk i EU, oppgir kilder til Bild tirsdag, som dermed også vil gjelde for Norge.

Spahn sa tirsdag formiddag på en pressekonferanse at målet er å få en godkjennelse før jul.

– Vi vil starte vaksinasjon i Tyskland før slutten av året, sier han.

På spørsmål fra AP om han har fått en direkte bekreftelse på at vaksinen vil bli godkjent før jul, svarer Spahn at det har han fått, «ellers ville jeg ikke sagt det».

Men det er EU som må erklære det, la han også til.

Årsaken til presset fra Tyskland er at EU framstår som lite handlekraftige som følge av den sene prosessen sammenlignet med USA og Storbritannia. De har begge allerede fått den godkjent og er i gang med vaksineringen.

Saken blir mer presserende fordi Biontech er et tysk selskap, og det er blitt brukt flere hundre millioner euro fra den tyske statskassen for å utvikle vaksinen. I tillegg er Tyskland på vei inn i en ny nedstenging fra onsdag som følge av smitteøkning.

(©NTB)

Flere nyheter: