reklame for Utvik Autoservice
Menu
Leder for Wirecard, Markus Braun, har avgått fra stillingen sin etter at selskapet har «mistet» 20 milliarder kroner. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB scanpix

Tysk finansselskap har «mistet» 20 milliarder kroner

Det tyske selskapet Wirecard kan ikke gjøre rede for et beløp tilsvarende 20 milliarder kroner.

Av NTB | 19.06.2020 14:04:40

Kriminalitet og rettsvesen: Betalings- og finanstjenesteselskapet Wirecard AG står nå med et regnskap som selskapets revisorer ikke vil godkjenne.

Som følge av skandalen har leder for Wirecard, Markus Braun, trukket seg med umiddelbar virkning. Han erstattes midlertidig av James Freis.

– Det er usikkert hvorvidt det har forekommet svindel som har skadd Wirecard AG, sa Braun i en uttalelse torsdag, men han la til at selskapet vil framsette en klage mot hittil «ukjente personer».

Wirecards aksjeverdi har kollapset som følge av avsløringene. Prisfallet har vært på nesten 80 prosent, drøye 100 milliarder av selskapets markedsverdi, opplyser Financial Times.

Selskapet selv har opplyst at pengene skal være i BDO Unibank og Bank of the Philippine Islands, som begge er på Filippinene.

Begge bankene har avvist at de har Wirecard som kunde, ifølge Bloomberg.

– En utro ansatt har forfalsket dokumenter og signaturene til våre ansatte, sier leder for BDO Unibank, Nestor Tan.

– Wirecard er ikke engang deponert, vi har ikke noe forhold med dem, understreket han.

De siste årene har Wirecard blitt møtt med flere anklager om uregelmessigheter i regneskapet.

Den tyske føderale finanstilsynsmyndigheten BaFin etterforsker Wirecard for tre forhold som gjelder markedsmanipulering og ledelsens egnethet.

<p>(©NTB)</p>

Flere nyheter: