Menu
Tysklands vaksinasjonspanel vil snart anbefale en fjerde dose koronavaksine, opplyser panelets leder Thomas Mertens. Foto: Michael Sohn / AP / NTB

Tysk ekspertpanel anbefaler en fjerde vaksinedose

Tysklands vaksinasjonspanel vil snart anbefale en fjerde dose koronavaksine, opplyser panelets leder Thomas Mertens.

Av NTB | 03.02.2022 03:05:44

Medisin og helse: – Vi har tall fra Israel som viser at en fjerde dose øker beskyttelsen mot tilfeller av alvorlig sykdom betraktelig. Stiko vil snart anbefale det, sier Mertens til mediegruppen Funke, skriver Reuters. Stiko er det tyske vaksinepanelet.

Enkelte andre land, blant dem Israel, har begynt å tilby en fjerde dose. En undersøkelse fra Israel viser at selv om en fjerde dose mRNA-vaksine gir mer antistoffer, så var ikke nivået høyt nok til å unngå smitte med omikronvarianten.

Koronavaksinene fra Pfizer/Biontech og Moderna er begge basert på mRNA-teknologi. Meldingen fra Stiko kommer dagen etter at Tyskland registrerte 208.000 nye smittetilfeller på samme døgn, det meste på ett døgn siden pandemien brøt ut.

Til tross for smitteøkningen er antallet dødsfall og sykehusinnleggelser relativt stabilt. Derfor har justisminister Marco Buschmann åpnet for at flere av restriksjonene i landene kan oppheves i mars, skriver Deutsche Welle.

(©NTB)

Flere nyheter: