Menu
Mange pendler til Tyskland fra Frankrike gjennom Saarland. De blir testet på grensa for koronaviruset. Tyskland opplyste tidligere i år at reisende ville bli møtt med ekstra restriksjoner på grunn av den muterte virusvarianten som sprer seg hyppig i Europa. De må vise negativ koronatest før de får reise inn i landet. Arkivfoto: Jean-François Badias / AP / NTB

Tysk delstat åpnes igjen etter påske

Saarland, en liten vesttysk delstatsstat som grenser til Frankrike og Luxembourg, avslutter nedstengingen etter påske, sier lokale myndigheter.

Av NTB | 25.03.2021 10:38:41

Økonomi og næringsliv: Fra 6. april vil kinoer, treningssentre og restauranter med plass utendørs få holde åpent igjen, opplyste ministerpresident Tobias Hans torsdag.

Han understreker samtidig at en forutsetning for å komme inn på disse stedene, vil være en negativt koronatest som er tatt samme dag.

Dette skjer kort tid etter at statsminister Angela Merkel innrømmet at hennes plan om påskenedstenging var en feiltakelse. Hun besluttet sammen med lederne fra de 16 delstatene å heller oppfordre folk til å holde seg hjemme i påsken.

Flere eksperter frykter en ny smittebølge med den britiske varianten av koronaviruset i Tyskland over påsken.

(©NTB)

Flere nyheter: