reklame
Menu
Munnbind anbefales både innendørs og utendørs i Tyskland, såframt det ikke er mulig å holde 1,5 meters avstand til andre mennesker. Her fra en butikk i Dortmund. Foto: Martin Meissner / AP / NTB scanpix

Tysk bekymring for smitteøkning – fraråder reiser til deler av Spania

Tyskland fraråder nå reiser til deler av Spania, samtidig som helsemyndighetene uttrykker stor bekymring for økt koronasmitte blant tyskere.

Av NTB | 28.07.2020 13:34:09

Medisin og helse: – Vi må forhindre at viruset nok en gang sprer seg raskt og ukontrollert, sier Lothar Wieler, som leder folkehelseinstituttet Robert Koch (RKI), tirsdag.

– Den siste utviklingen i antallet covid-19-tilfeller skaper stor bekymring hos meg og hos alle oss her ved RKI, legger han til.

Tyskland har kommet langt bedre unna pandemien enn en rekke andre land i Europa, med drøyt 9.200 koronarelaterte dødsfall så langt. Men nå ber Wieler befolkningen følge instruksjonen om å vaske hendene og holde avstand så ikke utviklingen går feil vei.

RKI skjerper dessuten rådene noe, ved å anbefale munnbind ikke bare innendørs men også utendørs der det ikke er mulig å holde en avstand på 1,5 meter.

Bekymringen er spesielt knyttet til smitte blant personer som har feriert i utlandet. Men Wieler peker også på smitteutbrudd på arbeidsplasser og under utendørsfester.

Utenriksdepartementet i Berlin oppdaterte tirsdag reiserådene for Spania ved å fraråde reiser til tre regioner som sliter med nye virusutbrudd: Aragon, Catalonia og Navarra, alle nord i Spania.

De siste sju dagene har Tyskland registrert i snitt 557 nye smittetilfeller daglig. I begynnelsen av juni lå tallet på rundt 350.

– Vi vet ikke om dette er begynnelsen på en ny bølge ennå, men det kan selvfølgelig være det, sier Wieler.

(©NTB)

Flere nyheter: