Menu
Tyrkiskstøttede opprørere i Idlib-provinsen i Syria er under sterkt press fra syriske regjeringsstyrker og russiske kampfly. Foto: AP / NTB scanpix

Tyrkiske soldater drept i Idlib

To tyrkiske regjeringssoldater er drept i et luftangrep i Idlib-provinsen i Syria, opplyser det tyrkiske forsvarsdepartementet.

Av NTB | 27.02.2020 08:01:22

Kriminalitet og rettsvesen: To andre soldater ble såret i angrepet. Departementet legger til at det umiddelbart er blitt gjennomført motangrep mot syriske regimestyrker.

Syriske regjeringsstyrker gjennomfører med russisk luftstøtte en stor offensiv mot de gjenværende opprørskontrollerte områdene i provinsen, og Tyrkia har sendt styrker over grensa for å støtte allierte opprørere.

19 tyrkiske regjeringssoldater er hittil drept i angrep fra syriske styrker.

Hundretusenvis av mennesker har blitt tvunget til å flykte, i det som er den største interne fordrivelsen i Syria siden borgerkrigen brøt ut i 2011.

Tyrkia har oppfordret de syriske regjeringsstyrkene til å trekke seg tilbake innen utløpet av februar. Russiske diplomater og militærtjenestemenn skal etter planen ha en ny runde forhandlinger med sine tyrkiske motparter torsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: