Menu
Over 50 tyrkiske regjeringssoldater er drept nordvest i Syria de siste ukene, her fra begravelsen til en av dem. Foto: AP / NTB scanpix

Tyrkiske regjeringssoldater drept i Syria

To tyrkiske soldater er drept og seks er såret i sammenstøt med syriske regjeringsstyrker nordvest i Syria, ifølge det tyrkiske forsvarsdepartementet.

Av NTB | 04.03.2020 15:31:25

Krig og konflikter: Tyrkia har sendt flere tusen soldater over grensa og støtter flere opprørsgrupper i Idlib-provinsen nordvest i Syria.

Syriske regjeringsstyrker har med russisk flystøtte innledet en stor offensiv for å ta kontroll over det som inntil nylig var landets siste opprørskontrollerte provins.

Over 50 tyrkiske regjeringssoldater er drept i kampene den siste måneden, samt et ukjent antall opprørere, syriske regjeringssoldater og sivile.

Onsdag satte Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan seg på flyet til Moskva, der han torsdag skal møte Russlands president Vladimir Putin og forsøke å få i stand en våpenhvile i Idlib.

Erdogan sa før avreisen at han har godt håp om en avtale om snarlig våpenhvile. Også i Kreml råder det optimisme før møtet.

– Vi forventer å komme fram til en felles forståelse om årsaken til den pågående krisen og dens konsekvenser, samt å bli enige om et sett av tiltak for å overkomme den, sier Putins talsmann Dmitrij Peskov.

(©NTB)

Flere nyheter: