Menu
OL-kvalifiseringsturneringen i boksing i London ble avbrutt etter tre dager. Nå har flere av deltakerne testet positivt på koronaviruset. IOC, som arrangerte turneringen, beskyldes av Tyrkias boksepresident for å ha satt boksernes helse i fare. Foto: Adam Davy, PA via AP / NTB scanpix

Tyrkisk raseri mot IOC etter at boksere ble koronasmittet

Tyrkias boksepresident gir IOC skylden etter at to boksere og en trener har testet positivt på koronaviruset etter OL-kvalifiseringen i London.

Av NTB | 26.03.2020 15:16:56

Sport: Kvalifiseringsturneringen ble 16. mars avbrutt etter tre dager. Mange hadde da reagert på at det var en av få idrettskonkurranser som på det tidspunkt pågikk tross spredningen av koronaviruset.

– Mens hele verden traff ekstreme tiltak for å håndtere viruset, er det for meg uforståelig at IOC og britiske myndigheter tillot turneringen å starte selv om mange av oss uttrykte skepsis og nesten alle andre idretter hadde stoppet opp, sa Eyüp Gözgec til Guardian.

– Det var uansvarlig, og som et resultat er tre medlemmer av vår tropp nå smittet.

IOC har bestemt at Det internasjonale amatørbokseforbundet (AIBA) ikke skal ha befatning med OL-kvalifisering og selve OL-turneringen, og kvalifiseringen ble arrangert av en arbeidsgruppe nedsatt av den internasjonale OL-komiteen.

– Smittetilfellene er det katastrofale resultat av IOCs arbeidsgruppes uansvarlighet, og vi vil spørre hvorfor kvalifiseringen ikke ble avlyst før den startet, skriver Gözgec, som også er visepresident i Det europeiske bokseforbundet (EUBC) i et brev til IOC som refereres av nettstedet Insidethegames.

– Prisen for å ekskludere AIBA og EUBC viser seg å være høy.

AIBA holdes utenfor på grunn av skandaler knyttet til økonomi, dømming og doping.

I tillegg til de tre tyrkerne har en kroatisk bokser testet positivt på viruset etter den avbrutte turneringen i London, men arrangøren og IOC stiller seg i en uttalelse tvilende til om de ble smittet der.

Norge hadde to deltakere i turneringen. Madeleine Angelsen tapte sin første kamp, mens Gedminas Mindaugas tok seg videre til åttedelsfinale samme dag som turneringen ble avbrutt.

Mens det meste av idretten i Europa stoppet opp før turneringen i London startet, spilte man for øvrig fotball, basketball og volleyball i Tyrkia helt til 19. mars.

(©NTB)

Flere nyheter: