Menu
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan er en «fiende av høye renter». Etter at en rekke rentekutt førte til valutakrise i landet i 2021, har sentralbanken torsdag bestemt å holde styringsrenta uforandret den neste tida. Foto: Burhan Ozbilici / AP Photo / NTB

Tyrkias styringsrente forblir uforandret

Sentralbanken i Tyrkia har for tredje måned på rad holdt styringsrenta på uforandret nivå. En rekke rentekutt i 2021 førte til valutakrise i landet.

Av NTB | 17.03.2022 14:25:19

Økonomi og næringsliv: Den siste offisielle statistikken viste en inflasjon på mer enn 54,4 prosent. Sentralbanken sier i en uttalelse torsdag at inflasjonen er drevet av «økte energikostnader som følge av den forverrede regionale konflikten,» med henvisning til Russlands invasjon av Ukraina, i tillegg til forsyningsfaktorer som påvirker matprisene.

Den sier det er ventet at inflasjonen avtar i kjølvannet av grep den har tatt for å bedre økonomien, samt en løsning på konflikten på andre siden av Svartehavet.

Mens sentralbankene i en rekke andre land øker styringsrentene for å bekjempe det høyeste inflasjonsnivået på flere tiår, er Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan en selvutnevnt fiende av høye renter. Han har presset sentralbanken til å senke kostnaden på lån i et forsøk på å øke økonomisk vekst.

Stikk i strid med konvensjonell økonomisk teori, mener Erdogan at høye renter fører til inflasjon.

(©NTB)

Flere nyheter: