Menu
Lasteskipet Razoni seilte ut fra havnen i Odesa mandag lastet med 26.000 tonn mais. Framover ventes det at det vil gå en skipslast daglig ut fra ukrainske havner, ifølge en tyrkisk tjenestemann. Det forutsetter imidlertid at avtalen om utskiping av korn overholdes av både Ukraina og Russland. Foto: Michael Shtekel / AP / NTB

Tyrkia: Venter daglige skipslaster med korn fra Ukraina

I tiden framover skal det etter planen seile ett skip om dagen med mais og andre kornsorter ut fra ukrainske havner, ifølge en tyrkisk tjenestemann.

Av NTB | 02.08.2022 11:00:42

Økonomi og næringsliv: Mandag seilte lasteskipet Razoni ut fra havnen i Odesa, lastet med 26.000 tonn mais. Det var den første skipslasten siden Russland angrep Ukraina i februar.

Det er Tyrkia som har meglet fram avtalen mellom Ukraina og Russland om utskiping av ukrainsk mais og andre kornsorter. En tyrkisk tjenestemann sier ifølge Reuters at så lenge avtalen overholdes av partene, ventes det at det vil gå én skipslast ut fra ukrainske havner hver dag.

Lasteskipet Razoni var tirsdag formiddag utenfor kysten av Bulgaria, ifølge nettstedet Marinetracffic.

Skipet ventes å ankomme Istanbul rundt midnatt natt til onsdag der det skal gjennom en inspeksjon før det seiler videre til Libanon.