Menu
Det tyrkiske fartøyet Oruc Reis utenfor kysten av Antalya. Foto: Burhan Ozbilici / AP / NTB

Tyrkia varsler forhandlinger med Hellas

Hellas og Tyrkia er enige om å forhandle for å løse konflikten i den østlige delen av Middelhavet, opplyser tyrkiske myndigheter.

Av NTB | 22.09.2020 15:52:57

Økonomi og næringsliv: De to landene er enige om å starte forhandlinger på et videomøte mellom Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan, Tysklands statsminister Angela Merkel og EU-president Charles Michel, opplyser kontoret til Tyrkias president tirsdag.

Opplysningene er ikke bekreftet fra gresk hold.

Hellas og Tyrkia er dypt uenige om de maritime grensene i områder øst i Middelhavet, der begge land håper de kan utvinne store gassforekomster. Området ligger like ved flere greske øyer, men er samtidig nærmere det tyrkiske fastlandet enn det greske.

Tyrkia har innledet seismiske undersøkelser i området, noe som har ført til en svært spent situasjon. I slutten av august deltok både Hellas, Kypros, Frankrike og Italia i en felles militærøvelse sør for den greske øya Kreta.

Skjellsordene har samtidig haglet mellom tyrkerne og grekerne. Tyrkia har advart Hellas mot at opptrappingen kan føre til krig, mens Hellas’ statsminister Kyriakos Mitsotakis har erklært at hans regjering har lagt flere tiår med passiv utenrikspolitikk bak seg.

EU har dessuten truet Tyrkia med sanksjoner hvis landet fortsetter letingen etter naturgass.

(©NTB)

Flere nyheter: