reklame for Utvik Autoservice
Menu
Bildet er fra 14. februar og viser et missil avfyrt fra tyrkiske soldater mot syriske regjeringsstyrker i provinsen Idlib. Foto: Ghaith Alsayed / AP / NTB scanpix

Tyrkia: To soldater drept i flyangrep i Syria

To tyrkiske soldater er drept og fem såret i et luftangrep i provinsen Idlib nordvest i Syria, ifølge Tyrkias forsvarsdepartement.

Av NTB | 20.02.2020 16:16:09

Krig og konflikter: Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan anklager Bashar al-Assads regime for å stå bak.

Forsvarsdepartementet sier den tyrkiske hæren svarer på angrepet og hevder at opptil 50 syriske regjeringssoldater er drept. Fem stridsvogner og annet utstyr er dessuten ødelagt, ifølge Tyrkia.

Tidligere torsdag meldte statlige tyrkiske medier og syriske aktivister at tyrkisk-støttede opposisjonsstyrker hadde gått til angrep på syriske regjeringsstyrker i landsbyen Nairab.

Det utløste voldsomme kamper i nærheten av den strategisk viktige byen Saraqeb, som russisk-støttede regjeringsstyrker gjenerobret tidligere i februar.

Den russiske hæren bekrefter at opprørere i Idlib har satt i verk en massiv offensiv mot den syriske hærens stillinger ved Nairab, med tyrkisk artilleristøtte. Fire syriske soldater ble såret av tyrkisk artilleri, ifølge Russland.

– Tyrkisk artilleristøtte gjorde at opprørerne klarte å bryte gjennom den syriske hærens forsvarsstillinger, sier den russiske hæren i en uttalelse.

På forespørsel fra Syria gikk russiske bombefly deretter til angrep på opprørerne for å stanse fremrykningen. Syriske regjeringsstyrker lyktes med å slå tilbake alle angrep, heter det videre fra den russiske hæren.

– For å unngå flere hendelser ber vi innstendig om at den tyrkiske siden slutter å støtte og gi våpen til terroristene, sier forsvarsdepartementet i Moskva.

(©NTB)

Flere nyheter: